Jordi Guasch al capdavant de la tècnica de la Colla Joves Xiquets de Valls

Aquest divendres a la nit tingut lloc ha tingut lloc l’Assemblea Ordinària de la Colla Joves Xiquets de Valls. La junta ha omplert  el local del carrer d’en Gassó amb prop de 180 castellers i simpatitzants que han seguit la presentació del nou curs vermell. Nit de comiats i presentacions de càrrecs, balanç de la gran temporada  de somni de l’any passat i sobretot il·lusió màxima per superar-se enguany.

Anem a trams per ordre cronològic. La nit va començar aprovant-se l’acta, els pressupostos del 2012 i exposant-se la partida econòmica per aquest 2013. Seguidament, va arribar el moment de les memòries de les diferents àrees de la colla. L’àrea amb Josep Fernández al capdavant, que continuarà una temporada més com a president, va mostrar-se un cop més decebut amb les maneres de fer dels administradors de la Festa Major de Vilafranca en deixar-los fora de Sant Fèlix. També hi va haver explicacions del perquè la colla no va actuar a la Festa Major de l’Arboç.

Dues cites clau per la Joves al mes d’agost i en què la colla va haver de buscar-se a corre-cuita places  per poder acomplir els objectius marcats, que finalment van poder aconseguir. De totes maneres, Fernández és mostrava satisfet per haver fet en totes les actuacions (excepte a l’Aquopolis) almenys una construcció de vuit pisos i destacava amb orgull la màxima implicació en les sortides i els assajos que ha permès formar a la colla una quantitat considerable de castellers nous.

En l’aspecte econòmic, el president de la Colla Joves va ressaltar molta col·laboració a la colla, especialment del padrí, que ha aportat molts ingressos en l’últim exercici. També Fernández va explicar que les sortides que fa la colla amb transport són els que són i que es paguen prou bé amb dos autocars a cada actuació. Per últim, el màxim mandatari vermell dels de la camisa vermella va donar a conèixer que l’Ajuntament de Valls ha acordat donar més diners a les actuacions que la colla faci a la ciutat en els propers anys.

A la memòria de la junta tècnica, Pere Rico va acomiadar-se com a cap de colla. La decisió de deixar el càrrec ve per motius professionals, però va assegurar que en seguirà formant part enguany en una responsabilitat de menys rellevància. En la valoració de la temporada Rico va mostrar-se molt satisfet de l’evolució que ha tingut la colla. Destacava  que el punt d’inflexió de la temporada va venir a la Festa Major de Terrassa i després de conèixer que no participarien a Sant Fèlix.  A més, l’assistència als assajos ha estat la millor i el compromís a la sortides espectacular, sobretot a la vigília de la Diada Nacional a Valls, on la colla tot i no poder assolir el 9 de 8, va reunir una quantitat espectacular de camises. Un discurs molt positiu i que ajuda a seguir amb l’esperit guanyador de la temporada passada. Per això, l’equip tècnic serà continuista.

El fins ara segon cap de colla, Jordi Guasch serà el relleu de Rico. El projecte continuista, que incorporà alguna novetat, espera seguir amb la bona línia de la temporada passada. Guasch en les seves primeres paraules com a nou cap de colla és marca l’objectiu de seguir amb el pas a pas, fer créixer en totes les direccions encara més la colla. Sobretot el treball serà clau, ja que encara és poden assolir objectius.

També va tenir una estona per parlar sobre la polèmica de Sant Fèlix. Guasch no sap si el 30 d’agost seran a la Plaça de la Vila. Només va poder confirmar que de moment cap trucada i cap visita per part dels administradors. No és marquen ser-hi i per això han desenvolupat un calendari sense tenir en compte aquest indret tant obsessiu. L’objectiu de la colla aquest 2013 és seguir fent grans les places, com va a ocórrer l’any passat a Igualada i Torredembarra.

El nou màxim responsable tècnic va aprofitar per anunciar que els assajos generals començaran el proper divendres 15 de març.

Algunes dates del calendari vermell

Tot i que encara no s’ha transcendit a la web, el calendari de la Joves comença a estar perfilat segons ha pogut observar l’InfoMakis. La primera actuació serà el 21 d’abril a la Diada de Sant Jordi a Vilanova i la Geltrú al costat de Bordegassos i Castellers de Barcelona. Seguidament, al maig, concretament el 5, tornaran actuar a Perafort al costat dels Minyons de Terrassa, com diu la web dels malves. Al juny, abans de Sant Joan arribarà el plat fort de la pretemporada vermella. El 8 de juny a la tarda arribarà a Valls el millor Pati de la història. El Nens del Vendrell i dues grans colles de nou pisos, com són els Minyons de Terrassa i els Xiquets de Tarragona podrien acompanyar els diables vermells a la festa d’obertura de la temporada. Per últim, a l’agost els diables vermells tornaran a ser a Igualada (25 d’agost) i al setembre actuaran a les Festes de la Mare de Déu del Claustre a Guissona (07 de setembre).

Les grans colles també disposen d’un calendari ambiciós

Ningú desmenteix ni descarta res, però els Minyons de Terrassa tenen pràcticament signat el seu contracte per ser a les Santes de Mataró 2013. Per tant, el 21 de juliol, els malves seran si res no és torça a la capital maresmenca amb Castellers de Vilafranca i Capgrossos de Mataró. La Colla Vella dels Xiquets de Valls també entrava en les travesses de poder ser la tercera colla, però una veu autoritzada rosada anunciava a l’InfoMakis que Minyons, a pesar que en aquesta època fa vacances, estaven a punt de signar el contracte. N’haurem d’estar pendents.

D’altra banda, abans trobarem una altra actuació sonada a Terrassa. El proper 30 de juny a la Festa Major de la co- capital del Vallés Occidental hi podrien tornar després de deu anys els Castellers de Vilafranca. La invitació dels Verds a la festa major terrassenca hauria estat decidida pels Castellers de Terrassa, ja que són l’agrupació que li toca escollir la colla convidada.

Per últim, la Colla Jove Xiquets de Tarragona serà a la Festa Major de Corpus de Cornellà del proper 02 de juny en una actuació on també hi prendran part els Minyons de Terrassa.