El resum del sorteig de la Grossa de Nadal

La sort ha somrigut a Catalunya aquest final de 2013. El sorteig de Nadal ha repartit premis de tots colors i per tota la geografia. Fins i tot s’ha pessigat la grossa, amb una sèrie a Barcelona. El premi més important ha estat un cinquè, que s’ha venut íntegrament a Premià de Mar. Són 120 sèries per un valor de 7,2 milions d’euros. La sort ha arribat fins i tot a Tarragona, on mai ha tocat la grossa.

Catalunya ha tingut sort especialment amb els premis més petits, els cinquens. Dels vuit cinquens premis, només dos no han tocat a Catalunya. Tot i comprar-ne menys que altres anys, s’han recollit gairebé 25 milions d’euros en cinquens premis. La major part s’han concentrat al Maresme. L’administració de loteria número 1 de Premià de Mar, situada al carrer Enric Granados 47, ha venut fins a 120 sèries del 55695, un cinquè premi de 60.000 euros la sèrie. La propietària de l’administració n’ha retornat 40 sèries.
El premi ha sortit quan passava un minut de les onze del matí i ha deixat 7,2 milions. Més de quatre milions els ha repartit l’Associació Esportiva de La Salle de Premià de Mar. L’equip de futbol feia 25 anys que jugava al mateix número i enguany n’ha venut almenys 70 sèries. L’alegria s’ha desfermat a les instal•lacions quan el responsable del camp, Jordi Mercè, ha ordenat una “invasió de camp” carregat amb ampolles de cava. La resta de sèries, una cinquantena, s’han venut per finestreta.

Una altra població del Maresme que està de festa grossa és Sant Pol de Mar. S’hi han venut 40 sèries del 81754, un altre cinquè que ha deixat 2.4 milions i que també ha caigut a Barcelona, Sort i Balaguer.

Pluja de cinquens

Un altre dels cinquens premis, el 81165, ha portat sort a Tarragona, una de les demarcacions més maltractades pel sorteig de Nadal. Entre les administracions afortunades hi ha la número 12, situada a l’avinguda Ramón y Cajal, número 23, que n’ha venut una cinquantena de sèries, prop de tres milions d’euros. La major part del premi ha anat a parar al complex educatiu de Tarragona -coneguda com l’Antiga Laboral- i a un sabater que repara calçat al centre de la ciutat. A més, també se n’ha venut una sèrie a Barcelona, Arenys de Mar, Lleida, Salou i una fracció a l’Hospitalet de Llobregat, dues fraccions a Olot i una a Lleida.

Un nou cinquè, el 17320, ha deixat 44 sèries a Cornellà de Llobregat, a l’administració número 98, situada al carrer Doctor Arús número 11; 44 més a l’administració número 1 de Gelida, situada al carrer Major, i 21 en dues administracions de Barcelona, 18 a l’administració número 98, al carrer Secretari Coloma de Barcelona i tres més a l’administració número 270 de Barcelona, a la Gran Via número 492.

El setè cinquè que ha sortit també ha caigut a Catalunya. El 05721ha anat a Manlleu, Barcelona, Mataró, Terrassa i Figueres. A Manlleu se n’han venut 14 sèries a l’administració número 2 del carrer Arnaud de Corco. A Barcelona ha caigut a la plaça Urquinaona. A Terrassa el premi ha anat a parar a dues administracions: al centre comercial Eroski i a l’administració situada al carrer Tàrrega, número 4. També n’han caigut fraccions a Figueres, a l’administració situada al carrer Narcís Monturiol número 11; i a Mataró, al carrer Riera, 32.

Una altra sèrie del cinquè premi, el 14850, ha caigut a Barcelona.

Un pessic de la grossa i del tercer.

La grossa de Nadal, el 62246, ha estat molt repartida a tot l’estat, en deixa una sèrie en una administració del carrer Pujades de Barcelona. L’administració número 214 del barri del Poblenou ha venut una sèrie de la grossa. És a dir, ha repartit 4 milions d’euros. Una sèrie més ha tocat a Manisses, a l’Horta Oest, a l’administració número 72.

Immaculada Clos, la propietària de l’establiment, ha rebut la notícia amb emoció i alegria: “El cor em va molt de pressa i això que no en tinc cap número. Amb tot això, com vols que no estigui emocionada?”. Clos ha explicat que no sap qui són els afortunats, però la seva clientela són principalment veïns del barri i treballadors d’empreses del districte 22@.

Molts mitjans de comunicació s’han acostat a aquest racó del barri del Poblenou. També veïns que han vingut a felicitar els venedors, que l’any passat van pessigar un cinquè premi i fa quinze anys el tercer premi de la rifa de Nadal. Clos els ha rebut vestida amb unjersei verd, en honor, ha assegurat, de l’entrador del Barça, Tata Martino. La “dutxa de cava” tampoc ha faltat.

El tercer i els dos quarts

El tercer premi de la Rifa de Nadal -dotat amb 500.000 euros cada sèrie- ha recaigut en el número 51689. A Catalunya n’ha deixat dues sèries, una a Vilanova i la Geltrú i l’altra a Sort. Concretament, a l’administració número 4 de Vilanova i la Geltrú, situada al número 13 de l’avinguda Francesc Macià, i a l’administració número 1 de Sort, la coneguda La Bruixa d’Or, ubicada al número 13 de l’avinguda de la Generalitat.

Finalment, dos quarts premis de la Rifa de Nadal també han caigut a Catalunya. El 79800, ha deixat una altra sèrie a Sort, una altra a la Seu d’Urgell i dues a Barcelona, a la Gran Via i al centre comercial de les Arenas.

Un sèrie del 67065 ha anat a parar a l’administració número 21 de l’Hospitalet de Llobregat, situada al carrer Mossèn Jaume Bosquets al barri de la Torrassa. Segons ha explicat l’administrador, Jesús Aznar, tots els dècims d’aquest quart premi s’han venut íntegrament per finestreta.

El fenomen de La Bruixa d’Or

L’administració de loteria que més ven de l’estat, La Bruixa d’Or, ha tornat a fer fortuna amb una part del tercer premi (51.689), un quart (79.800) i dos cinquens (14.850 i 81.854). Xavier Gabriel, responsable de l’establiment, s’ha mostrat molt content i ha dit que mai a la història havia passat que una administració repartís tants premis importants. Sumant-hi les aproximacions i els premis menors, l’administració reparteix uns 35 milions d’euros.

 

1261415519342