Els Castellers de Barcelona carreguen el cinc de vuit a Cerdanyola

Els Castellers de Barcelona són la primera colla del panorama castellera que alça aquest 2013 un castell de la gamma alta de vuit. A la diada de les Festes del Roser de Cerdanyola del Vallès els vermells han carregat la primera catedral de vuit de l’any acompanyada del 3 i 4 de 8. La colla local, els Castellers de Cerdanyola, ha descarregat el 3 de 7 amb el pilar i ha fet un intent de 5 de 7, però ha acabat l’actuació amb dos castells de sis. D’altra banda, els Castellers de Terrassa, han completat una actuació de castells de set amb el 3 de 7, el 2 de 7 i el 4 de 7.

Foto: castellistica 5 de 8 carregat dels Castellers de Barcelona

Foto: castellistica
5 de 8 carregat dels Castellers de Barcelona

 

Les estadístiques a 5 de maig

Gairebé dues setmanes més tard respecte la temporada passada arriba el primer castell de vuit i mig de la temporada. Els Castellers de Barcelona carreguen el 5 de 8. És la tercera catedral més matinera de tota la història castellera després que els Minyons de Terrassa la fessin per Sant Jordi de 1998 i  la Colla Vella dels Xiquets de Valls per la Candela del 2001. És la primera vegada que aquesta construcció arriba abans d’haver-se fet el 2 de 8 amb folre.

Al grup de colles que han assolit o intentat la clàssica de vuit s’hi afegeix aquest cap de setmana una nova formació. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, tot i només carregar el 3 i el 4 de 8 a Falset, acompanya als Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, Castellers de la Vila de Gràcia i Minyons de Terrassa que sí que l’han fet sencera. Les altres colles que han aconseguit el 3 i el 4 de 8, però, no han fet el 2 de 7 són la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sabadell. En resum, nou colles que han aconseguit fer l’aleta aquesta temporada a les dues construccions de la gamma bàsica de vuit.

Sense el 3 de 8, però amb el 4 de 8 i el 2 de7, trobem els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Tarragona. Curiosament, dues formacions que han fet el 7 de 7. En total, onze colles que han fet castells de vuit i només una ,fins al moment, que els té pendents de descarregar.

Encara sense cap construcció de vuit pisos, però amb el 2 de 7 tenim els Sagals d’Osona, els Castellers de Sant Cugat, els Castellers de Terrassa, els Marrecs de Salt, els Xics de Granollers i els Xiquets de Reus.  En el grup de colles de castells de gamma alta de set que no arriben al 2 de 7 hi trobem onze agrupacions més. Finalment deu colles han aconseguit descarregar el 3 i el 4 de 7 i quatre més tenen el 3 o el 4 descarregat.