La Càtedra d’Habitatge de la URV es presenta avui a Cambrils

És la primera d’aquestes característiques a Catalunya i una de les primeres a tota Espanya

La Càtedra d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (URV) es presenta a Cambrils aquest dijous 5 de juny. Fa menys d’un any que els òrgans de govern de la universitat van crear aquesta càtedra, amb l’objectiu d’establir una plataforma estable en recerca, docència i transferència de coneixements en matèria d’habitatge des d’un punt de vista interdisciplinari i internacional. Gràcies a una estreta col·laboració entre universitat,  administracions públiques i agents socials implicats en el problema de l’habitatge, és la primera d’aquestes característiques a Catalunya i una de les primeres a tota Espanya.

La presentació a Cambrils anirà a càrrec del doctor Sergio Nasarre, Catedràtic de Dret Civil a la Universitat Rovira i Virgili, Magistrat Suplent a l’Audiència Provincial de Tarragona i Director de la Càtedra d’Habitatge de la URV.

La intervenció de Nasarre serà a partir de la conferència titulada “La problemàtica de l’habitatge”, que es portarà a terme a les 20h a la sala d’actes del Centre Cultural i que s’emmarca dins de les activitats de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Cal recordar que la càtedra és el resultat de la recerca i els projectes desenvolupats sobre habitatge des de l’àmbit jurídic des de l’any 1996, impulsats pel Grup de Recerca d’Accés a l’Habitatge de la URV. Actualment, la Càtedra d’Habitatge està treballant amb la Comissió Europea, co-coordinant i elaborant dos estudis pioners a Europa: un sobre lloguers a Europa i un altre sobre els desnonaments fruit de la crisi.

També ha desenvolupat els treballs sobre tinences intermèdies per a la Generalitat de Catalunya, iniciativa legislativa per a facilitar l’accés a l’habitatge. A la càtedra hi fan recerca deu investigadors de diverses disciplines, i s’estan portant tesis doctorals sobre temes com la gestió de l’habitatge social o la rehabilitació per renda.

 

2014_2_19_17_13_57_catedra_dhabitatge_urv__preview