L’Arrabassada de Tarragona, una platja amb bandera blava però sovint amb pudor i aigua estancada

Qui acostuma a anar per l’Arrabassada de Tarragona sap que es tracta d’una platja ben bonica però que, sovint, té episodis de pudors provocades per l’aigua estancada que es queda en un parell de “canalitzacions o petites rieres” que hi ha al descobert (una a cada punta de la platja). En principi semblaria ser que es tracta d’aigua de pluja acumulada, encara que algun cop s’assembla més a aigües residuals a causa del seu mal estat.

De vegades aquesta aigua pot arribar fins al mar, però, d’altres, hi resta fent uns petits estanys. Quan l’aigua ja fa dies que hi és, es corromp progressivament i les olors són insuportables. El fumut del cas és que, en ocasions, s’han pogut veure infants banyant-s’hi amb el perill higiènic que això comporta. A les pudors i al risc d’infeccions cal afegir-hi la mala impressió que dóna una platja que ostenta la bandera blava.

Imatge de la riera que poc després es converteix en aigua estancada provocant pudors i risc d'infeccions. Es pot veure com hi ha infants que es banyen

Imatge de la riera que poc després es converteix en aigua bruta estancada, provocant pudors i risc d’infeccions. Es pot veure com hi ha infants que es banyen. La foto és de fa uns 10 dies

A la del Miracle aquesta situació també ha passat algun cop (pudors i aigües estancades), encara que ara mateix el mar s’ha anat menjat la sorra de la platja i el problema no és tan freqüent.