Ja a les llibreries, el llibre de Raquel Estrada Roig “Esferes coincidents. Tres finestres d’interior”

EL LLIBRE

Esferescoincidents.small

El poemari Esferes coincidents conté una mateixa realitat des de tres punts de vista complementaris. Cadascuna de les “finestres d’interior” que ja s’anuncien al subtítol és una cara del políedre de l’entorn: a través de la primera finestra s’hi pot reconèixer allò més pròxim, íntim i familiar; la segona mostra l’estat actual d’una nació que pot ser ben palpable o del tot fonedissa, i, guaitant per la tercera, es nota l’embolcall que representa el món tot sencer i llunyà. Els elements d’aquest context tant personal com inabastable tan sols poden confluir en una mirada intencionada, com en el pati interior d’una casa.

L’AUTORA

Nascuda el novembre del 1984 a Constantí, va passar gairebé tota la seva infantesa i adolescència al Pla de Santa Maria, fins que es va traslladar a Almoster, al Baix Camp. Els versos que ha escrit l’han acompanyat en qualsevol paper des que devia tenir uns catorze o quinze anys. A partir d’un programa de ràdio amb participació dels oients i del concurs literari juvenil que organitza una coneguda marca de refrescos, també va fer les primeres narracions curtes. Conèixer el poeta vallenc Gabriel Guasch i llegir Miquel Marti i Pol i a d’altres més joves i en actiu, la va acabar d’introduir en el que havia de ser més que una manera de passar l’estona.

Els estudis de periodisme i de llengua, cultura i literatura catalanes, i les col·laboracions a mitjans culturals, al marge de la feina al departament de premsa de Cossetània Edicions, també la fan estar pendent de l’actualitat en general, i de la producció literària d’autors catalans d’avui i d’aquells que han esdevingut clàssics. Aquest context més o menys ampli segur que deixa empremta en la seva poesia.

Ha publicat el poemari Pedregam o pedreria. Fragments d’orígens(2010, Premi Gabriel Ferrater 2008, i els seus poemes també es poden trobar a l’Antologia de dones poetes dels Països Catalans Donzelles de l’any 2000 (2013) a Hivernacle inundat i La Catalana de lletres 2004. Ha publicat narracions curtes a Onze d’agost i Mili+1 imaginàries i La Catosfera literària 08. Per a més informació,www.lamullena.blogspot.com

L'autora, Raquel Estrada

L’autora, Raquel Estrada

 

Jesús M. Tibau llegint un fragment del llibre “Esferes coincidents. Tres finestres d’interior”, de Raquel Estrada.