III Jornada de Comunicació Local 2.0 a Altafulla conclou que ”Tota Crisis conté una oportunitat per créixer i sortir-ne reforçat”

Quaranta assistents a l’activitat sota el títol “Quan arriba la crisi”. El Hastag #comlocaltafulla va permetre seguir el desenvolupament de la jornada.

En la tercera edició de la Jornada de Comunicació Local 2.0 l’anàlisi de les situacions de crisi en les xarxes socials ha reunit més de quaranta assistents entre públic i els diferents participants. Una quantitat sensiblement superior a l’any passat que fa pensar que es consolidarà la celebració en el cap de setmana.

Especialistes, tècnics municipals, periodistes i polítics que usen les xarxes socials en el seu dia a dia han debatut i contrastat les seves experiències i opinions.

La jornada estava dirigida especialment a professionals de la comunicació, tècnics municipals, responsables polítics i estudiants.

L’apertura va anar a càrrec de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i el director de la jornada, Jordi Salvat.

Tot seguit la ponència de Miquel Àngel Violan anomenada Comunicació de Crisi: pont sobre aigües turbulentes.  Experiències, exemples i conclusions van encetar els continguts de la Jornada.

Foto corresponent al dia de la presentació de les II jornades, amb Jordi Salvat, director de la jornada (esquerra) i Francesc Farré, regidor de mitjans de comunicació d’Altafulla

Foto corresponent al dia de la presentació de les II jornades, amb Jordi Salvat, director de la jornada (esquerra) i Francesc Farré, regidor de mitjans de comunicació d’Altafulla

Es va complementar a la perfecció amb l’exposició de Toni Aira que amb la conferència sota el títol Els perfils 2.0 dels polítics quan són al govern també va oferir anecdotari i casos pràctics per a la comprensió dels temes tractats.

Una novetat que també sembla que arrelarà és la secció anomenada “Píndola”: Una conferència que en aparença va fora de la línia argumental de la jornada però que a la fi esdevé complementaria i enriquidora. Núria Escalona ha estat l’encarregada d’oferir l’argumentari titulat: Novetats a tenir en compte en les xarxes socials

La taula rodona Com actuar en les organitzacions davant una crisi 2.0? amb Araceli Fortuny, tècnica de gestió de Comunicació de la Diputació de Tarragona, Nereida Carrillo, doctora en Comunicació i Periodisme i professora de la URV, Núria Iglesias, cap de l’Àrea d’Informació i Comunicació dels Bombers de la Generalitat, Josep Bertran, cap de Relacions Externes de Repsol a Tarragona i Cinta Olivant, tècnica Responsable de Comunicació Digital de l’Ajuntament de Tarragona va estar moderada per Esteve Giralt, vocal del Col·legi de Periodistes de Catalunya

La taula rodona que parlava de:  Polítics en crisi amb Carles Castillo, regidor de l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, diputat al Congrés i regidor de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Gras, periodista del Diari de Tarragona i Toni Aira, periodista i doctor en Comunicació moderada per  Jordi Salvat va ser dels moments del dia a on les xarxes i en concret el hastagt #comlocaltafulla va anar més carregat de comentaris. La presència dels polítics i dels seus acompanyants van escenificar amb claredat la promptitud de la xarxa per donar a conèixer la valoració de cada moment i de cada opinió. Els missatges creuats van animar la sessió.

En la  clausura, Francesc Farré, tinent d’alcalde de Comunicació d’Altafulla va confirmar la celebració d’una quarta edició de la Jornada de Comunicació Altafulla 2.0 ja inclosa en els pressupostos de l’any que ve. Va  valorar molt positivament tan la participació com el nivell dels diferents argumentaris.