La Colla Joves Xiquets de Valls enceta divendres el curs 2013 amb la celebració de la seva assemblea

Han acabat les vacances al carrer d’en Gassó i torna a tocar posar-se la camisa vermella. Com és habitual en aquestes dates, l’actual junta de direcció de la Colla Joves Xiquets de Valls convoca l’Assemblea General Ordinària 2013. L’acte tindrà lloc aquest divendres, 15 de febrer, a la Sala d’Actes de l’Entitat (Carrer d’en Gassó 20) a partir de les 22h en primera convocatòria i a les 22.30h en segona.

Els punts de l’ordre del dia de l’assemblea són els següents: en primer lloc, la comprovació de la part de gestió de la colla amb la lectura i aprovació de l’Assemblea del 2012, lectura i aprovació dels comptes del 2012 i presentació del pressupost per la temporada 2013.

En segon lloc, la Junta Administrativa, la Junta Tècnica, l’Escola de Grallers i la Coordinació d’activitats socials faran memòria de les tasques dutes a terme durant la temporada anterior.

Però, segurament, els punts més importants de la nit seran els de la proposta de renovació de la junta administrativa i  de la tècnica. Tot sembla indicar que l’actual president de la Colla Joves, Josep Fernández, continuarà en el càrrec. De totes maneres, la junta administrativa acostuma a patir algun canvi cada temporada degut a la diversitat de càrrecs que la integren.

D’altra banda, on segur que hi haurà molts canvis serà a la junta tècnica. Com d’altres mitjans han anat anunciant en aquest primer tram de l’hivern, el fins ara cap de colla, Pere Rico, sembla que no continuarà com a cap de colla per motius professionals i passaria a ocupar un càrrec de menys responsabilitat. Això sí, el seu substitut pretén donar continuïtat al projecte iniciat l’any passat. De fet, es perfila que el segon de Rico, Jordi Guasch sigui escollit cap de colla dels vermells en la junta de divendres.

També és previst que la direcció de la canalla es renovi. Miquel de Haro, que ocupava el càrrec de cap de canalla la temporada passada tampoc té clara la seva continuïtat. Es rumoreja que Pere Rico passés a ocupar el seu lloc, però també en les últimes hores han sonat noms com Antoni Quirós “Chicho” o David Guirado, dos experimentats castellers. Divendres a la nit sortirem de dubtes. El que queda clar és és que la Joves ha de demostrar el potencial reivindicatiu de la passada temporada i no fallar amb l’excusa de canvis en els càrrecs de la junta tècnica.

David Prats, cronista casteller i col·laborador de l’Infomakis