La Makientrevista. Avui amb Cesk Freixas, cantautor i escriptor de cançons

Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) va iniciar la seva activitat com a cantautor el 2004. Des d’aleshores, i fins a dia d’avui, ha editat cinc treballs discogràfics i ha dut a terme més de 1.000 actuacions. El novembre de 2013, Cesk Freixas publica el seu primer llibre, Paraules per a Gaeta, a través de la cooperativa editorial Tigre de Paper. Recentment, el març de 2014, ha rebut el reconeixement del públic, guanyant el vuitè Premi Enderrock de la seva trajectòria.

Protesta és el cinquè treball discogràfic de Cesk Freixas, i apareix en el desè aniversari de la seva activitat damunt dels escenaris. Aquest nou disc compta amb els arranjaments i la producció musical de Víctor Nin, guitarrista al costat d’en Cesk Freixas des de l’any 2006.Protesta és el disc més rítmic i contundent de la seva discografia, acostant-se a una estètica propera al rock. En la vessant literària, aposta per un retorn a les arrels reivindicatives, per connectar-les amb un so més compacte i orgànic. De la mateixa manera, en aquest treball hi apareixen nous embolcalls musicals, com les dues peces enregistrades només amb l’acompanyament d’un piano (a càrrec de Sergi Carbonell, teclista de Txarango), la cançó No tenim por, amb un arranjament per a orquestra (obra del productor Josep Roig) i la col·laboració en clau de hip-hop de Julio Maloa (cantant de La Raíz).

Cesk Freixes és el nostre convidat avui a la Makientrevista.

 

1~ Nom i cognoms? Cesk Freixas i Morros

2~ Data de naixement? 17 d’abril de 1984

3~ Lloc de naixement? Sant Pere de Riudebitlles (Barcelona)

4~ Dels llocs on has viscut, amb quin et quedaries? Amb el meu poble, Sant Pere de Riudebitlles!

5~ Estat civil? Amb parella

6~ Professió? Cantautor, o escriptor de cançons

7~ Cantant o grup preferit? Silvio Rodríguez

8~ Cançó preferida? “No te cambio” d’Alejandro Filio

9~ Actor i actriu preferida? Josep Puig i Macarena García

10~ Pel·lícula preferida? És difícil, però potser et diria “Salvador”

11~ Personatge històric? Salvador Seguí, “El noi del sucre”

12~ Llibre preferit? “Acte de violència”, de Manuel de Pedrolo

13~ Un esportista que t’agradi? Guillem Cabestany (ex-jugador d’hoquei patins i actualment entrenador)

14~ Programes de TV que mires? Uff, pràcticament no miro la TV… els telenotícies i poca cosa més...

15~ Menjar preferit? Les croquetes de la meva mare

16~ Una ciutat? M’enamora Iruña

17~ Un poble? Bocairent, al País Valencià

18~ Hobbies? Llegir poesia, sobretot…

19~ Últim caprici que t’has permès? Comprar-me un disc de l’Ismael Serrano

20~ Què és el que mai falta a la teva nevera? Ous, pernil dolç i, quan es pot, una ampolla de vi.

21~ Un lloc per anar de vacances? L’illa de Tabarca.

22~ Digui un desig en veu alta? Sssssht…

23~ Ideologia política? Des de la consciència de classe, i la coherència de la reafirmació amb el pas dels anys, em considero d’ideologia comunista llibertària.

24~ Vols que Catalunya esdevingui un nou estat? Sí.

25~ En cas afirmatiu, vols que sigui un estat independent? Sí, evidentment. I el país sencer també: els Països Catalans.

Discografia

2004: Maqueta, en directe (autoeditat)

2005: Set voltes rebel (Bullanga Records)

2006: Les veus dels pobles lliures (autoeditat)

2007: El camí cap a nosaltres (RGB Suports)

2010: La mà dels qui t’esperen (Temps Record)
2012: Tocats pel foc (Temps Record)
2014: Protesta (Temps Record)

Llibres

2013: Paraules per a Gaeta
Editat per Tigre de Paper, és el primer llibre del cantautor Cesk Freixas.


Reconeixements

2008: Premi Enderrock per votació popular al millor artista de cançó d’autor. Segon lloc al Premi Disc Català de l’Any de Ràdio 4.
2010: Premi Enderrock per votació popular al millor artista de cançó d’autor. Segon lloc al Premi Disc Català de l’Any de Ràdio 4.

2011: Premi Enderrock per votació popular al millor directe de cançó d’autor.

2012: Premi Enderrock per votació popular al millor artista de cançó d’autor.
2013: 3 Premis Enderrock per votació popular: millor artista de cançó d’autormillor disc de cançó d’autor i millor directe de cançó d’autor.
2014: Premi Enderrock per votació popular a la millor cançó de cançó d’autor amb L’Empordà se’ns crema.

Cesc Freixas

Cesk Freixas

 

* Informació extreta de la web de Cesk Freixas