La família de Jaume Pla regala a l’Arxiu Municipal el gravat “Carretera vella de Torredembarra”

El passat dia 22 de desembre de 2014, l’Associació d’Amics de Jaume Pla (AAdJP) va organitzar un acte especial a la Biblioteca de Catalunya per a cloure l’any dedicat a l’homenatge de l’artista i la difusió de la seva obra. En el decurs d’aquest, i en agraïment a la col·laboració torrenca en l’any del centenari de l’artista, la família de J. Pla va regalar a l’Arxiu Municipal el gravat “Carretera vella de Torredembarra”, de l’any 1968 degudament numerat (48/50) i signat per l’autor.

L’epíleg de l’acte va deparar una nova sorpresa de la mà de Mercè Alonso, estudiosa del món del gravat i restauradora de planxes, que va demostrar un cop més la seva generositat. Pla li havia regalat dues planxes calcogràfiques i ella les va cedir a la família a canvi del gravat “Vista General de Torredembarra” de 1956. Aquesta obra va ser ben poques hores de la seva propietat ja que aquell mateix dia va fer-ne lliurament a l’Arxiu Municipal per a incrementar el fons Jaume Pla.

La família de Jaume Pla regala a l’Arxiu Municipal el gravat “Carretera vella de Torredembarra”

La família de Jaume Pla regala a l’Arxiu Municipal el gravat “Carretera vella de Torredembarra”

En representació de Torredembarra, hi van assistir Josep Gual Gallofré, amic personal de J. Pla i gravador aficionat; Eduard Rovira Gual, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra i Núria Canyelles Vilar, directora de l’Arxiu Municipal de Torredembarra.

La relació de Pla amb Torredembarra l’hem pogut conèixer arrel de l’exposició i la taula rodona que l’estiu passat va organitzar l’Arxiu Municipal de Torredembarra conjuntament amb l’AAdJP.

Des de l’Arxiu Municipal agraeixen públicament als donants l’esplendidesa dels regals i convida  tots els vilatans a conèixer aquest fons.