“Vila-seca en comú” és el manifest aprovat per la candidatura d’unió popular a Vila-seca

El passat 14 de febrer es va aprovar per unanimitat el manifest VILA-SECA EN COMÚ pels participants de la IV Jornada Municipalista de Vila-seca, una trobada de caire públic, oberta a tota la ciutadania independentment del seu carnet polític. A més, els participants també van aprovar un model organitzatiu assembleari amb comissions i àrees de treball

Els i les possibles representants de la candidatura hauran de subscriure uns principis que suposen un compromís ètic vinculant de la candidatura amb la ciutadania que es decidirà de forma col·lectiva, amb uns principis programàtics per fer una política transformadora i rupturista

IV Jornada Municipalista de Vila-seca

IV Jornada Municipalista de Vila-seca

Al manifest es fa la presentació d’una candidatura que aposta per la defensa del dret a decidir i que articularà els mecanismes necessaris per a que la ciutadania decideixi sobre tot allò que afecta a les seves vides en l’àmbit de l’administració local, promovent la participació ciutadana.
Els i les possibles representants de la candidatura hauran de subscriure uns principis que suposen un compromís ètic vinculant de la candidatura amb la ciutadania que es decidirà de forma col·lectiva.

Als principis programàtics del manifest hi figura el treball des de la base per a governar amb noves formes de gestió i cogestió municipal obertes, participatives, transparents i eficients. És a dir, prioritzar els drets humans i les polítiques socials i de sostenibilitat com a eixos de treball, amb l’objectiu de garantir una sanitat, una justícia i una educació pública i de qualitat.

Infografía moodelo organizativo (1)

Un dels reptes és acabar amb els préstecs d’entitats financeres poc ètiques que generen deutes que condicionen la política, així com remunicipalitzar els serveis privatitzats o semi-privatitzats que han de ser públics optimitzar els recursos, auditar els comptes i contractes municipals i els ens i càrrecs polítics i directius del consistori.

La candidatura està orientada a crear un nou model de gestió pública basat en el servei a les persones, la participació ciutadana, l’economia social, la gestió popular i que serà respectuós amb el Medi Ambient.

El proper diumenge, 22 de febrer, a les 18h, se celebrarà la V Jornada municipalista, una trobada pública i oberta a tota la ciutadania on es donarà a conèixer el treball realitzat per conformar un codi ètic, així com també el possible nom de la candidatura, entre altres aspectes a treballar.