La qualitat de l’aire al Camp de Tarragona a debat

En les últimes setmanes, l’estat de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona i les emissions del complex petroquímic han estat notícia. Ahir, es van reunir representants de Repsol i de la Plataforma Cel Net per debatre sobre la problemàtica.

 

El passat dilluns, 13 d’abril, va tenir lloc per primera vegada una reunió entre membres de la Plataforma Cel Net i representants del complex tarragoní de Repsol. La necessitat de la trobada neix del debat sorgit en els últims mesos arran de la presentació (del passat juny) de l’estudi de qualitat de l’aire al Camp de Tarragona impulsat per Cel Net i realitzat pel LCMA de la UPC amb conveni amb els ajuntaments dels municipis del Morell, Constantí, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga del Camp. A més, de la recent aprovació per part del Parlament de Catalunya de crear una Taula Territorial per tractar la problemàtica de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona.

La Plataforma Cel Net celebra la trobada amb Repsol ja que significa un reconeixement per part de l’empresa de la problemàtica de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona. A més, valora positivament la voluntat de l’empresa per a solucionar la situació actual i la seva voluntat a reduir les emissions de compostos orgànics volàtils cancerigens, com són el benzè i l’1-3 butadiè.

La Plataforma Cel Net

La Plataforma Cel Net

Tot i així, els membres de la Plataforma Cel Net conviden a l’empresa petroquímica a demostrar el seu interès en la millora de la salut pública i la qualitat de l’aire amb fets tangibles i mesurables, amb la reducció de les emissions i amb la difusió de dades reals i transparents que mantinguin informada a la població i amb la participació a la Taula Territorial aprovada pel Parlament de Catalunya.

Per altra banda, la Plataforma Cel Net recorda la necessitat d’implementar a Catalunya una nova legislació com la que ja existeix en altres països de la UE, així com perquè es revisi i canviïn els sistemes de control de qualitat de l’aire i la legislació vigent actualment, amb l’objectiu de garantir la vida, la salut de la ciutadania i la defensa del territori del Camp de Tarragona.