Reus: Actes previs a la celebració dels Jocs Catalans de l’Esport Adaptat

Cal Massó acull aquest dimarts 26 de maig a partir de les 18:00h un col·loqui i una exposició fotogràfica sobre l’esport adaptat en el marc de la 8a edició dels Jocs Catalans de l’Esport Adaptat que s’organitzen a Reus els dies 30 i 31 de maig, i compte amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus.

Dies abans de la competició s’han programat diferents activitats per donar a conèixer els Jocs Catalans de l’Esport Adaptat: aquest col·loqui, que va acompanyat d’una exposició fotogràfica; activitats d’esport adaptat a l’escola, adreçades a alumnes de primària, secundària i batxillerat, i accions de promoció esportiva i sensibilització a diferents punts de la ciutat.

El col·loqui
El col·loqui esta dirigit a entitats esportives, estudiants o llicenciats en LCAFE o CFGS d’activitats esportives, entitats de persones amb discapacitat física i a totes les persones que tinguin interès per l’esport adaptat.

El programa del col·loqui és el següent:

  • 18:00h. Presentació del col·loqui.
  • 18:00h. Activitat física i esport. Principals diferències entre activitat física adaptada i esport adaptat. A càrrec de Laia Domingo (Coordinació FCEDF Tarragona) i Carme Garrido.
  • 18:15h. Torn obert de paraules.
  • 18:20h. Crear un club d’esport adaptat. Què significa esport adaptat federat i com es crea un club d’esport adaptat A càrrec de Manel Seva (Club Costa Daurada). Com obrir una secció d’esport adaptat al meu club? A càrrec de Pere Marques (CN Martorell).
  • 18:50h. Torn obert de paraules .
  • 19:00h. Esport adaptat a la província de Tarragona. Esport adaptat a Tarragona, com i on practicar-ne? A càrrec de Laia Domingo i Manel Seva.
  • 19:20h Torn obert de paraules.
  • 19:30h Experiències d’inclusió i integració a l’esport adaptat Incloure en l’entrenament del Bàsquet A càrrec d’Oscar Trigo i Raúl Elia (CE Sant Nicolau).
  • 20 h Torn obert de paraules.
  • 20:15h Presentació dels Jocs Catalans d’Esport Adaptat. A càrrec de Josep Gimenez, President FCEDF, i de l’Ajuntament de Reus.

L’exposició fotogràfica
A Cal Massó, a la mateixa sala on tindrà lloc el col·loqui, hi ha exposades una sèrie de 18 fotografies, amb el títol de “Memorias heridas”, que explora la memòria de la poliomielitis a través dels cossos de les persones que van patir la malaltia i les seves seqüeles i efectes.

L’objectiu és crear consciencia sobre la persistència de la poliomielitis al món, la possibilitat d’aconseguir la seva eradicació a través de la cooperació internacional i, en un entorn proper, mostrar la realitat de les persones afectades pel Sindrome Post-Polio.

L’exposició és creada per José Antonio Rodriguez Sánchez i Bernat Millet Altarribia. Alguns dels models havien estat esportistes de la FCEDF, com Mª José Moya o Mercè Altarribia.

La VIII edició dels Jocs Catalans de l’Esport Adaptat, els dies 30 i 31 de maig
Reus acollirà la VIII edició dels Jocs Catalans de l’Esport Adaptat els dies 30 i 31 de maig, amb un total d’11 modalitats: 6 seran campionats oficials i els altres 5 seran activitats de promoció de l’esport.

Les modalitats esportives d’aquesta VIII edició dels Jocs Catalans de l’Esport Adaptat són bàsquet CR, ball esportiu, hoquei CRE, natació, petanca, powerlifting, quadrugbi, tennis CR, voleibol, futbol i slalom. Reus continua així la línia iniciada a les edicions anteriors que van tenir el seu punt de sortida a Barberà del Vallès (Barcelona) fins arribar a la de l’any passat a Cervera (Lleida).

Les competicions, que començaran el dissabte a primera hora del matí, es duran a terme a centres esportius municipals i espais educatius. El lliurament de premis i agraïments corresponents als participants es realitzarà al Pavelló Olímpic de Reus. Finalment, l’espectacle de cloenda serà el diumenge al migdia.

 

CADIRA-RODES-2011-2-164_640x425