L’ANC de Valls celebra la majoria absoluta independentista a la ciutat

Dels 21 nous regidors, 17 van signar el compromís amb la independència

Valls-Alt Camp per la Independència ha valorat molt positivament l’alt percentatge de vot a les candidatures compromeses amb la independència que es va produir a Valls en les eleccions municipals de diumenge passat.

Així, l’ANC de Valls destaca que les llistes que van signar el compromís amb la independència de l’ANC (CiU, ERC, CUP i ICV) van obtenir el 76,84% de vots (7.475), mentre que la resta de candidatures (PSC i PP) en van treure el 21,46%% (2.087 vots). Si es comparen aquestes xifres amb les municipals del 2011 es comprova que les formacions independentistes han augmentat un 5,89% de percentatge de vot i 771 vots, mentre que les no independentistes han baixat un 4,26% i 332 vots.

En aquesta línia, l’entitat valora que “malgrat que les eleccions municipals sempre tenen uns condicionants diferents, els resultats dibuixen una majoria absoluta independentista a Valls i projecten, una vegada més, que a la ciutat s’ha consolidat una majoria favorable al nou estat català”.

17 regidors a punt per la independència

El nou consistori de Valls tindrà 17 regidors (dels 21 totals) que hauran signat un compromís amb la independència: seran els electes de CiU, ERC, Crida per Valls i Compromís per Valls.

Amb la signatura els integrants d’aquestes quatre candidatures vallenques es van comprometre, entre altres aspectes, a treballar perquè les eleccions del 27 de setembre tinguin caràcter plebiscitari i les guanyin les forces que duguin al programa la constitució d’un estat independent, a posar-se a disposició del govern del país per aconseguir la independència a partir del 27S i a proposar a l’alcalde de Valls que participi en l’Assemblea de Càrrecs Electes en cas que l’Estat espanyol intervingui o suprimeixi les institucions catalanes d’autogovern.

Valls