CUP Tarragona: Assemblea veïnal a Bonavista en resposta al núvol tòxic

La CUP de Tarragona va decidir dimecres, a la seva primera assemblea postelectoral, organitzar una trobada veïnal per a abordar la fuita de vapors nitrosos a la indústria Nitricomax S.L, que el passat dilluns va generar un núvol tòxic que es va desplaçar cap al barri de Bonavista. La trobada tindrà lloc el proper dimarts 2 de juny al Centre Cívic de Bonavista a les 19:30 i també estarà convocada per la CUP de La Canonja.

Una imatge del núvol tòxic

Una imatge del núvol tòxic

La formació denuncia la manca d’informació relacionada amb les emissions de les indústries que hi ha a la ciutat i recorda la necessitat que es faci un estudi ambiental al Polígon Sud, com el que la Plataforma Cel Net ja ha dut a terme al Polígon Nord.

A la trobada s’hi convidarà a veïns i veïnes de Bonavista i La Canonja, però també entitats com la Plataforma Cel Net o La Canonja 3, així com associacions de veïns i veïnes. La formació anticapitalista denuncia que l’àcid nítric és un producte molt més perillós del que sembla que es vol fer creure. En aquest sentit, la CUP vol que la trobada veïnal serveixi, d’una banda, per a posar sobre la taula la realitat del què va succeir el passat dilluns, ja que diverses persones del barri de Bonavista han confirmat que van patir molèsties, entre elles infants que van patir irritacions a la gola, i que no van ser correctament informades. I d’altra banda, per a posar sobre la taula la necessitat que Tarragona, La Canonja i altres municipis que pateixen les emissions del Polígon Sud es posin d’acord per a fer l’estudi que permeti conèixer què estem respirant veritablement.

Alhora, la CUP de Tarragona, denuncia que segons informacions a les que han tingut accés via antics treballadors, la planta que va patir l’incident es troba en un estat ruïnós, amb pèssimes condicions, amb un manteniment i sistemes de seguretat que deixen molt a desitjar. A més, recorden que aquesta mateixa indústria ja va patir un accident fa anys que va ser més greu que aquest darrer. En aquella ocasió l’incident es produí perquè no van voler parar la planta després que es donessin diverses fuites, i la alarma de l’incident la van acabar donant les empreses del voltant.