Comunicat de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya

A dia d’avui i fruit de les intenses negociacions i reunions mantingudes els darrers mesos entre l’ASBOVOCA i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, els caps de parc, sots-caps de parc i d’agrupació de les regions d’emergències de Lleida Nord, Lleida Sud i Tarragona, que van presentar al mes de febrer les seves renúncies als respectius càrrecs, comuniquen que d’acord amb els resultats en la millora de les condicions del col·lectiu dels Bombers Voluntaris, greument afectades en els darrers anys, reconsideren les seves dimissions, i retornen en la seva totalitat amb caràcter immediat a la direcció dels parcs i agrupacions que representen.

També volen comunicar que en les diferents reunions efectuades en els parcs de les diverses Regions d’Emergències de Catalunya, i a proposta d’ASBOVOCA, s’ha decidit retirar les pancartes reivindicatives i de protesta dels parcs. Aquesta mesura es farà efectiva a partir d’avui i en els propers dies a tots els parcs de bombers voluntaris de tot Catalunya.

images

Des de l’Associació com també des de la totalitat dels parcs de Bombers Voluntaris de Catalunya, adquirim el compromís amb la campanya forestal 2015, tot i ser conscients de les dificultats que encara ens acompanyen i de les mancances i disfuncions que patim; en la que podria esdevenir una campanya forestal força exigent per les condicions extremes en la previsió d’incendis amb alt potencial i risc.

Fruït del compromís de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat i de la mateixa Conselleria d’Interior en vers la búsqueda i tramitació de solucions a les mancances històriques que patim el col·lectiu de Bombers Voluntaris, s’ha aconseguit un servei assistencial digne en cas d’accident en acte de servei i la convocatòria de noves places de bomber/a voluntari/a que aportin més efectius per a poder atendre millor la resolució de les emergències. Dipositem la nostra confiança en què es valorarà l’esforç que suposa de nou per part dels bombers voluntaris d’aportar aquest ferm compromís vers la ciutadania i els municipis de tot Catalunya.

Aquest dijous 28 de maig assistirem expectants al Parlament de Catalunya on tindrà lloc a les 16h la presentació de la campanya forestal 2015 per part de les Conselleries d’Interior i d’Agricultura en què es donaran més detalls dels acords assolits i els compromisos d’ambdues parts. Refermant així la voluntat expressada el passat mes d’abril en la Comissió d’Interior del Parlament de tots els grups parlamentaris presents, de desenvolupar de cara a la nova legislatura, fruït de les properes eleccions, d’un nou marc legislatiu que culmini en una Nova Llei de Bombers o Llei d’Emergències de Catalunya. Una llei integradora i transversal que doni plenitud als bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya com a servei públic al ciutadà i al territori.
Josep Mª Alcalà Espunyes
President Asbovoca