El tarragoní Ángel Martínez guanya la segona edició del Trail de muntanya de Roda de Berà

Un total de 180 “runners” es van donar cita ahir a les nou del matí, a l’avinguda Fèlix Martorell, per participar al segon Trail de muntanya de la localitat, organitzat per l’Ajuntament i l’empresa Fun Sports. Tots ells van recórrer una distància de 10,8 quilòmetres amb un itinerari molt dur que els va portar per les muntanyes de la localitat, amb un desnivell positiu acumulat de 258 metres. 

El més ràpid en creuar l’arc d’arribada va ser Ángel Martínez, amb un temps de 43 minuts i 49 segons, reduint així el temps aconseguit l’any passat pel guanyador absolut de la primera edició, José Ramos, amb un crono de 44 minuts i 43 segons. Pel que fa a la primera fèmina en arribar, l’Anna Garcia, va completar el recorregut amb un temps de 56 minuts i 47 segons. 

Els participants es van dividir en quatre categories diferents, tenint en compte la seva edat: júnior, de 18 a 25 anys; sènior, de26 a 35 anys; veterà, de 36 a 49; i màster, a partir dels 50 anys. En total es van lliurar 26 trofeus, un al primer absolut, tant masculí com femení; trofeu al primer atleta local, també per a masculí i femení; trofeus als tres primers classificats de cada categoria i un trofeu a l’atleta més veterà que finalitza la cursa. 

A més, per als més petits es va preparar una altra cursa paral·lela, que es va iniciar a dos quarts d’onze, també des de l’avinguda Fèlix Martorell. Es van definir dues categories, la primera, infantil, de 6 a 9 anys, va donar una volta al circuit marcat, amb una distància de 600 metres. Pel que fa a la segona categoria, juvenil, de 10 a 14 anys, va fer dues volves al mateix circuit.

Tots els participants van rebre una medalla i es van lliurar 4 trofeus més, per als guanyadors d’ambdues categories. 

Les medalles i trofeus van ser lliurats per l’alcalde electe, Pere Virgili, actual regidor d’Esports de l’Ajuntament; per Cèlia Treserres, regidora de Festes i Acció Social; per Josep M. Marco, regidor de Medi Ambient; i per José Ibort, regidor de l’Ajuntament.

Una imatge de la prova

Una imatge de la prova