Colòmbia, protagonista del mes de juny a la Biblioteca de Torredembarra

Colòmbia és el país protagonista aquest mes de juny a la Biblioteca Mestra Maria Antònia mitjançant diferents activitats i lectures, en el marc del projecte del Pla Educatiu d’Entorn “Les veus de Torredembarra” (viatgeteca, contacontes, exposició de llibres i clubs de lectura).

Dins de la programació destaca el Club de la Viatgeteca que es reunirà el dia 19 de juny, a les 18.30 h, com cada penúltim divendres de mes. Els tertulians podran conversar amb persones del país, tot prenent un cafè típic colombià.

El Club de lectura d’infants de P4 i P5 anys acaben aquest mes el curs amb un llibre molt significatiu per a les biblioteques en general. Es tracta de “Biblioburro, una història real de Colòmbia” de Jeanette Winter, on s’explica el projecte de Luis, un mestre que coneix la importància de la lectura per als infants, i que amb la seva biblioteca itinerant du llibres als llocs més allunyats, ajudat de dos rucs que es diuen Alfa i Beto. La tertúlia es farà el  dimecres 10, a les 17.30 h. El Club de lectura infantil Vermells, per a infants de 3r i 4t, i el de Verds, per a alumnes de 5è i 6è, també faran tertúlia entorn a Colòmbia (sobre els llops i l’humor a la literatura colombiana). Serà el divendres dia 12, a les 18 h i a les 19 h, respectivament.

Al Club de lectura d’adults es parlarà de la literatura colombiana del s. XX, amb Juan Carlos Gómez Cadavid, escriptor del país, resident a Torredembarra, que ha col·laborat en el projecte Rates de biblioteca. Es comentarà la novel·la “La nieve del almirante”, que forma part d’una sèrie de novel·les sobre les aventures del personatge Maqroll el Gaviero, escrites per Álvaro Mutis, que també es troba al taulell de la biblioteca. Mutis era gran amic d’ Octavio Paz i de Gabriel García Màrquez, d’aquest últim n’era el primer a llegir els seus esborranys. Serà l’últim dijous de mes, dia 25 de juny, a les 18 h.

La sessió de contacontes de Colòmbia serà l’últim divendres del mes (dia 26), a les 18 h.

Durant tot el mes de juny hi ha una exposició de llibres de Colòmbia a la maleta Viatgera, a l’entrada de la biblioteca, que es traslladarà a la Biblioplatja el juliol.

Colòmbia, protagonista del mes de juny a la Biblioteca de Torredembarra

Colòmbia, protagonista del mes de juny a la Biblioteca de Torredembarra