El Síndic de Greuges intervé d’ofici per analitzar si el Pla Hidrològic de l’Ebre incompleix normatives europees

El Síndic de Greuges ha decidit obrir una actuació d’ofici per analitzar si el Pla Hidrològic de l’Ebre (PHE) incompleix les directives europees i les recomanacions que la Unió Europea va fer sobre aquesta qüestió. Concretament revisarà si s’ajusta a la directiva europea de l’aigua i la directiva de conservació d’hàbitats naturals i de la flora i fauna silvestres. El Síndic també vol saber quines seran les actuacions que, a partir d’ara, duran a terme el Govern i també les institucions europees, després que el govern estatal hagi aprovat, mitjançant reial decret, el PHE. També ha criticat que el pla aprovat no incorpori cap de les propostes consensuades i proposades a Catalunya, en el marc de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

Per poder assolir tota aquesta informació, el Síndic de Greuges ja s’ha adreçat al Defensor del Poble Europeu, al departament de Territori i Sostenibilitat i al ministeri de Medi Ambient.

 

greuges