Canvia la tendència en la venda de cava: retrocedeixen les exportacions i augmenta el consum intern

Les vendes de cava han registrat un canvi de tendència en els darrers anys, en què les exportacions han retrocedit mentre que el consum en el mercat interior ha anat a l’alça. Així ho recull el darrer informe econòmic del sector, elaborat per Escura Consulting, en base a les dades del període 2011-2014. El document constata que, fins l’any 2012, les vendes externes havien anat a més, mentre que l’any 2014 hi va haver un descens en exportacions del 3,3% respecte l’any anterior. Pel que fa al mercat intern, durant el 2014 les vendes van créixer un 7,5%. El sector augura que les xifres milloraran quan es conegui la situació de l’any 2015. Mentrestant, les empreses es marquen tres reptes a mitjà i llarg termini: millorar les exportacions, fomentar l’enoturisme i impulsar els productes de gamma alta.

 

Cava_TINIMA20120925_0336_18