Tarragona: Enric Vendrell reivindica la ‘laïcitat positiva’ en el pregó de Setmana Santa

El Director General d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, reivindica la ‘laïcitat positiva’ en el pregó de Setmana Santa. L’ha pronunciat aquest diumenge a l’Església de Sant Agustí. El pregó ha obert oficialment la Setmana Santa tarragonina.

Vendrell ha destacat el treball de fa segles de les confraries i associacions que fan possible la Setmana Santa a la ciutat. El tarragoní s’ha referit a algun dels principals reptes en l’àmbit religiós. Ha dit que cal fer compatible l’expressió pròpia de la religiositat amb la diversitat existent en l’actualitat. Ha recordat que a Catalunya, hi ha assentades una dotzena de confessions religioses. Afirma Vendrell que un 15% dels catalans confessen alguna religió que no és la catòlica.

Abans de pronunciar el pregó, Vendrell ha signat el llibre d’Honor de la Ciutat.

L’acte ha durat una hora i l’han tancat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros i l’arquebisbe, Jaume Pujol. Tots dos han aprofitat els seus parlaments per criticar la política des d’Europa cap als refugiats sirians. Ballesteros ha lamentat que Europa estigui ‘aixecant fronteres’. Per Pujol, les persones que fugen de la Guerra a Síria, no es mereixen aquesta situació.

A l’acte també hi ha assistit el subdelegat del Govern, Jordi Sierra o el Delegat de la Generalitat, Óscar Peris. Així com representants i portaveus dels grups municipals a l’ajuntament, excepte la CUP i ICV-EUiA.

El Serrallo acull la primera processó

D’altra banda, el dissabte es feia al Serrallo la primera processó de la Setmana Santa.

La processó, organitzada pel Gremi de Marejants, ha fet el tradicional recorregut pels principals carrers del barri mariner. Ha comptat amb la participació dels armats del Gremi, els passos Presa de Jesús, Sant Sopar i Sant Enterrament, el Sant Crist de l’església de Sant Pere i la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, de Reus.

Els passos han estat acompanyats per les bandes de tambors de les confraries del Serrallo. Enguany estan immersos en la celebració dels 20 anys que els seus Amats acompanyen el San Enterrament. Prèviament, s’ha fet un Viacrucis per l’interior de l’església de Sant Pere.

 

54844_img_9363_P