Els empresaris catalans demanen al Govern menys burocràcia i més foment de la innovació

Els empresaris catalans reclamen a la Generalitat una simplificació de la burocràcia (25%), més foment de la innovació (21%) i més formació i educació (21%). Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe ‘Perspectives Espanya’ de KPMG, que recull les opinions i previsions econòmiques de 1.300 directius de l’Estat, 288 de Catalunya. Un 27% dels enquestats catalans ha qualificat d’”excel·lent” o “bona” la situació econòmica país, enfront del 15% que la considera de “dolenta” o “molt dolenta”. De cara als pròxims 12 mesos, un 34% dels empresaris creu que l’economia del territori català millorarà i un 46% considera que serà millor al conjunt de l’Estat. Tot i que un 83% de les companyies catalanes ja tenen presència internacional, els enquestats són conscients de la necessitat de seguir impulsant aquest aspecte. De fet, un 51% assegura que la seva presència en altres països creixerà durant el pròxim any, quatre punts per sobre de la mitjana de l’Estat (47%).

Segons l’estudi de KMPG fet públic aquest diumenge, la majoria d’empresaris catalans aposta per internacionalitzar-se en països de la Unió Europea (27%), un 17% opta per països llatinoamericans i un 11% per els Estats Units.La incertesa legal i política és, segons el 23% dels patrons catalans, la principal amenaça pel seu negoci de cara als pròxims dos anys. La càrrega reguladora, mencionada pel 22%, ocupa el segon lloc entre les preocupacions, seguida de la falta de flexibilitat en les relacions laborals (13%) i la competència ‘online’ (11%).’Perspectives Espanya’ és un informe anual realitzat per KPMG a l’Estat des del 2009 que recull l’opinió d’empresaris i directius espanyols sobre la situació econòmica actual i les seves perspectives a llarg i mitjà termini.

 

empresa705