ERC i DL insten el govern espanyol a apujar el Salari Mínim

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el de Democràcia i Llibertat (DL) al Congrés dels Diputats han presentat aquest divendres a la tarda la primera iniciativa conjunta per la qual insten el govern espanyol a apujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI). Proposen que es faci de manera progressiva dins d’aquesta legislatura fins arribar als 12.000 euros anuals. Després es tractaria d’aconseguir el nivell dels països de l’entorn europeu, segons han explicat els portaveus d’ambdós grups, Joan Tardà i Francesc Homs respectivament.

Tots dos grups coincideixen en assegurar que els costos de la crisi s’han repartit de forma “desigual i injusta”, i que ara cal adoptar mesures per revertir aquesta situació. Subratllen, en aquest sentit, que el sou mínim a l’Estat és de 655,20 euros mensuals, davant dels 1.467 de França, els 1.473 d’Alemanya, els 1.529 del Regne Unit o els 1.546 d’Irlanda. “Països amb un PIB per càpita al voltant d’un 50% superior a l’espanyol, tenen un salari mínim d’un 100% superior”, apunten.El diputat d’ERC Jordi Salvador ha considerat “urgent” recuperar el poder adquisitiu dels treballadors pitjor remunerats. “Sinó, posaríem precisament en risc el que hem de protegir: un sistema econòmic i social que ofereixi treballs i vides dignes als nostres ciutadans”, ha alertat.Finalment, el portaveu adjunt de DL, Carles Campuzano, ha recordat que Espanya va signar la Carta Social Europea, que estableix que l’SMI ha d’augmentar fins al 60% del salari mitjà net. “Un salari mínim tan baix com l’espanyol no només és injust sinó que és incompatible amb l’Estat del Benestar”, ha reblat.

 

thumb_474__4