Tarragona celebrarà divendres un plenari amb força reivindicacions sobre el territori

Tots els partits volen abanderar alguna causa. Volen encapçalar reivindicacions sobre temes de rellevància vinculats a la ciutat o a la seva àrea d’influència, com si haguessin de demostrar que capitanegen la missió. Tot i ser la seva feina, la forma com ho fan no sempre convenç al ciutadà.

Està molt de moda reivindicar la capitalitat de Tarragona. Diríem que se’n té la necessitat. Doncs, alerta, perquè quan hom vol marcar territori és perquè no està convençut de tenir-ne el domini. Els pot estar passant això als nostres polítics? O el que estan fent és treure aquest debat per a desviar l’atenció dels afers més importants?

EL PP DIU SER L’ÚNIC PARTIT QUE DEFENSA ELS INTERESSOS DE TARRAGONA

És ben cert que, des de fa força temps, el PP d’Alejandro Fernández defensa que la seva formació és la que reivindica amb més força la capitalitat de Tarragona. I ho ha fet posant damunt la taula diferents exemples, com la polèmica de canviar el nom a la Universitat Rovira i Virgili. No cal dir que, els que no combreguen amb els plantejaments dels populars, consideren que l’exigència és oportunista i ficada amb calçador. Sigui com sigui, qualsevol persona intel·ligent sabrà apreciar que el PP no és l’únic partit que vetlla per Tarragona.

LA CUP I LA SEVA IRONIA

Precisament davant les medalles que es penja el PP, la CUP li en vol treure un rendiment que no deixa de tenir la seva gràcia. Degut al fet que la CUP de Tarragona encara no té representació a l’ens municipal, demanarà al Partit Popular de Tarragona que assumeixi i defensi una moció pel reconeixement de la ciutat i dels seus valors. La CUP té en compte que el Partit Popular s’autoanomena “únic partit polític amb veu a l’Ajuntament que defensa Tarragona i els seus valors més representatius”. Per això, la candidatura independentista els farà arribar la proposta i no té cap dubte que el PP assumirà aquesta moció i la defensarà com a pròpia (poden riure).

I posats a fer, en la moció, la CUP demanarà a l’Ajuntament que insti la Generalitat a iniciar els tràmits per substituir el nom de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i que passi a anomenar-se Hospital Universitari i Públic de Tarragona, en reconeixement a la ciutat on dóna servei i en defensa dels drets sanitaris públics.

També es demanarà el canvi de nom de places o carrers dedicats a personatges o fets bèl·lics aliens a la ciutat de Tarragona. Així, demanarà el canvi de nom del carrer Callao per carrer Silenci per la Pau, en homenatge a aquells tarragonins i tarragonines que als anys 80 es van manifestar per la defensa de la pau. També es demanarà el canvi de plaça Prim per plaça Josep Alomà, que va ser personatge il·lustre de la ciutat, tinent d’alcalde i conseller de cultura de l’Ajuntament de Tarragona.

Finalment, la CUP demanarà el canvi de nom de l’edifici tancat del Banc d’Espanya per Edifici Marcel·lí Domingo, diputat a les Corts Republicanes per Tarragona i ministre d’Agricultura, Indústria i Comerç.

CiU I EL PSC DEFENSARAN UNA MOCIÓ CONJUNTA PER GARANTIR LA CAPITALITAT

La moció fa referència a la capitalitat de Tarragona i a que mai deixi d’ostentar-la en el cas que hi hagi un reestructuració territorial de Catalunya (cas de les vegueries). Sembla que en això, els diferents grups municipals caminen en la mateixa direcció.

CiU presentarà altres mocions. En total seran quatre. Una, sobre la declaració de Sobirania de Catalunya. Una altra, per reclamar a l’Estat els diners compromesos per a la rehabilitació del Mercat Central de Tarragona. L’autovia A-27 i que els seus treballs es finalitzin aquesta legislatura, és l’altra de les quatre mocions dels convergents.

El PSC, de la seva banda, instarà el govern català a que es posi al dia en els pagaments del deute que té acumulat amb el Tercer Sector i amb els ajuntaments, que en el cas del de Tarragona està quantificat al voltant dels 19 milions d’euros.